Over mij

“A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself.” ― Abraham Maslow

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Annemiek Vullings-Veling. Naast dat ik NEI-coach ben voor mens en dier, begeleid ik mensen op een creatieve manier met behulp van muziek en schilderen. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie van Arendonk (B) waar ik gespecialiseerd ben in portret en model schilderen. Daarnaast heb ik vanaf mijn 17e levensjaar in bandjes gezongen en speel ik gitaar, ukelele, mondharmonica en fluit. Ik begeleid mezelf meestal op gitaar en schrijf ook eigen liedjes. Naast dit alles heb ik een lieve levensgezel, een dochter, een zoon, hun partners en een kleindochter waar ik erg dol op ben.

Wat is Ritmiek?

Ritmiek is in de letterlijke zin een regelmatige herhaling, de leer van een ritme. Waarom koos ik de naam Ritmiek? Ik ben ervan overtuigd dat mensen een dagritme nodig hebben om in balans te blijven. Net zoals muziek een bepaald ritme nodig heeft om erop te kunnen dansen en meezingen. Zelfs schilderijen hebben een herhaling en ritme nodig om tot mooie composities te komen. Tijdens de NEI-opleiding hebben we geleerd dat alles bestaat uit energie en trillingen. Liefde is de hoogste trilling en angst is de laagste trilling. Ook iedere trilling is dus Ritmiek. Daarnaast bestaat het woord Ritmiek uit een deel van mijn voornaam, Miek (zoals ik afgekort door mijn ouders genoemd word) en past daarom helemaal bij mij.

Wat kan ik bieden?

In het kort gezegd komt het neer op de volgende creatieve gebieden:

  • NEI Therapie
  • Ondersteuning met muziek, schilderen en/of gesprekken
  • Spraakgerichte taalcafé lessen met muziek voor anderstaligen
  • Muziekoptredens
  • Schilderijen (incidenteel)

Je kunt op de verschillende pagina’s kijken voor meer uitgebreidere informatie over deze activiteiten.