NEI Therapie voor Mens en Dier

“Bliss is a constant state of mind, undisturbed by gain or loss.” ― Unknown

Sinds 28 februari 2023 ben ik in het bezit van mijn diploma NEI-coach bij Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel te Groesbeek.
Daarnaast heb ik certificaten voor de bijscholing NEI MET DIEREN en de BASIS DAG FAMILIEOPSTELLINGEN behaald en ben ik aangesloten bij de Vereniging voor NEI Therapeuten (VvNT).

Wat is NEI?

Kort en simpel uitgelegd is NEI een therapie die erop gericht is om niet verwerkte emoties op te sporen. Alles is energie en deze moet stromen. Dit veroorzaakt een trilling. Met een biotensor (een soort staafje met ringetje eraan) kun je de trilling opsporen en daarmee de daaraan gekoppelde (onbewuste) emotie.
Bepaalde emoties resoneren op bepaalde organen. Doordat de trilling in een bepaald orgaan stagneert, kun je zo opsporen om welke onverwerkte (negatieve) emotie het gaat en waar de energie dus niet stroomt.
Blijft een emotie lang onverwerkt, dan kunnen er fysieke, emotionele of gedragsmatige klachten ontstaan.
Door de onverwerkte emotie bewust te maken en te integreren, kan deze emotie vanuit de rechter hersenhelft naar de linker hersenhelft gebracht worden waar hij verwerkt kan worden. Zo breng je de resonantie in balans en kan de energie weer stromen. Hierdoor lossen de klachten veelal heel snel op.

Dit opsporen kan zowel bij mensen als bij dieren. Mooi om te zien dat ook hier veel op te lossen is met NEI. Wil je je er nog meer in verdiepen neem dan een kijkje op de website van VvNT.

Ik ben dankbaar dat ik hier zoveel mensen en dieren mee mag helpen.
Mooi ook dat NEI een liefdevolle zachte therapie is waarbij geen ellenlange sessies nodig zijn. Vaak ben je al met 1 sessie van de klachten af.
Soms is er iets meer nodig en heeft het een paar sessies nodig voor er resultaat merkbaar is. Echter iedere sessie brengt wel iets in beweging. Je moet het als een ui zien waar rotte plekjes in zitten. Soms moet je een paar schilletjes wegpellen voor je bij de kern bent. Ben je eenmaal bij de kern dan kan het probleem veelal door het zelfhelend vermogen worden opgelost. Het kan ook nog een paar weken duren voor er resultaat is, dus even geduld.

Hoe kom ik erbij om NEI te gaan doen?

Mijn collega bij TWP, Bregje Peeters volgde de opleiding NEI en ik mocht testpersoon zijn. Dat vond ik reuze interessant. En aangezien bij de NEI opleiding veel praktijk is naast de theorie, heb ik de sprong gewaagd.
Ook dacht ik altijd dat ik toch ook een HBO niveau opleiding moest doen om mezelf goed genoeg te vinden. (Pfff wat een onzin weet ik nu) Heel wat belemmerende overtuigingen kwamen er tijdens mijn opleiding voorbij en ik twijfelde nog zelfs of ik wel op examen moest gaan (bang om het niet te halen) Gelukkig heb ik dat wel gedaan want ik ben glansrijk geslaagd.

Wat doet NEI met mij?

Wat NEI mij nu al heeft gebracht is dat ik mezelf beter heb leren kennen en meer op waarde weet te schatten. Ik heb o.a. een gezinslid mogen helpen die daar echt baat bij had en meteen van de pijnklachten was verlost. Ook mijn eigen huis- tuin- en keuken pijntjes (hoofdpijn, rugpijn, etc.) verdwijnen als sneeuw voor de zon als ik mezelf behandel.
Bij de kat van mijn studiemaatje die al 2 jaar op de mat plaste en die ik mocht behandelen, wat dit na 1 sessie al verholpen en heeft ze nu al een half jaar niet meer op de mat geplast. Cool hè!
Hoewel je bij dit werk het resultaat helemaal los moet kunnen laten en erop mag vertrouwen dat er gebeurt wat nodig is, moet ik eerlijk bekennen dat ik er wel veel energie krijg als ik merk dat ik anderen zo mooi kan helpen.

Wat zijn de kosten?

Mijn tarief is Euro 75,00 per sessie.
Ik ben niet aangesloten bij een beroepsvereniging. NEI wordt dan ook niet door een (aanvullende) ziektekostenverzekering vergoed.
Een sessie duurt gemiddeld tussen 1 en 1,5 uur. Soms korter en soms iets langer.
Gaat het veel langer dan 1,5 uur duren, dan zal er een vervolgafspraak nodig zijn.
(Dit is afhankelijk van waar je bij uitkomt en daardoor voor mij niet voorspelbaar.)
De eerste keer dat je komt, is er een intake nodig en reken ik op maximaal 2 uur.
Het tarief voor de eerste behandeling blijft hetzelfde als voor een verdere behandeling.